Overnattingstilbud

Når du skal besøke Stavanger så trenger du helt sikkert også et sted å bo. I Stavanger og omegn er det nok med overnattingstilbud og de finnes i alle prisklasser og typer. Alt fra hotellrom til vandrerhjem, private leiligheter og privat innkvartering. Alene i Stavanger finnes det 69 hoteller, hvorav mange av dem er med i en av de store kjedene, så det er ikke det store problem å finne et rom når dere planlegger tur til byen. Men mange har også fått øynene opp for fordelen ved å bo i egen leilighet og når du søker på steder som Airbnb så kan du velge mellom mer enn 300 enheter, litt avhengig av hvilke datoer du søker på selvsagt. Med en egen leilighet står du eller dere mer fritt til å gjøre som det passer dere og samtidig får dere muligheten for å lage mat hjemme hver dag eller bare noen av dagene.

Unike overnattingstilbud

Utover vanlige hoteller og leiligheter i alle prisklasser som du kan leie av private, så finnes det også en rekke unike overnattingssteder i Stavanger regionen. Disse ligger ikke inne i selve Stavanger, men ute i den fantastiske naturen og fortsatt innen kort avstand til selve Stavanger, slik at dere kan kombinere byliv med et bosted som dere ikke får oppleve hver dag. Vi har funnet frem til et par spennende og annerledes overnattingstilbud som du kan lese mer om her:

Camping & cafe på Landa Park i Forsand er samtidig en fortidslandsby hvor det er mulig å oppleve helt unike, arkeologiske funn i Landa Park. Stedet ligger ved munningen til den berømte Lysefjord og her er det mulig å overnatte i et hus fra bronsealderen eller på campingplassen i egen bobil, campingvogn eller telt. Her er det også massevis av aktiviteter man kan delta i og som alle har en sammenheng med fortiden og hvordan folk levde for mer enn 2 000 år siden.

Flørli 4444 er et annet sted ved Lysefjorden som kan tilby annerledes overnatting enn et vanlig hotell. Flørli er en liten bygd uten veier, men med en ferje som seiler fire ganger daglig i sesongen. Bygden er kjent for å ha verdens lengste tretrapp, som går fra rørgata og opp det som kalles for Troppekosnuten. Og vi kan med en gang si at det er ikke bare å gå opp de 4 444 trappetrinnene. På Flørli 4444 er det mulig enten å overnatte på vandrehjem eller i leiligheter og man kan benytte kafeen på stedet til å nyte frokost, lunsj eller middag og møte nye venner i skolepubben.  Det er mulig å låne kajakk på stedet og dra ut på fisketur i for å dra i land kveldens middag.

Obrestad fyr ligger ca. 45 kilometer fra Stavanger i retning Sandnes og Nærbø. Dette fyret, som ble bygd i 1873, kan i dag leies for overnatting og mindre selskaper. Her kan dere bo rett ved havet, på samme måten som fyrmesteren gjorde fra 1905 og frem til den siste fyrbetjent flyttet ut i 1991. Siden ble fyret automatisert og i dag er fyret fredet. Bygningen er museum i dag og man kan lære mye om hvordan livet var under krigen i fyrtårnet. Her er mye å ta seg til i området og kun kort avstand til selve Stavanger by.

 

Privacy Policy