Tall Ships Races 2018

Tall Ships Race har etter hvert blitt arrangert i mange, mange år. Det startet i 1956 og har blitt gjennomført hvert år siden den gang som et internasjonalt arrangement for seiltrening. Det er Sail Training International (STI) som er arrangør og hovedkontoret deres finnes i Portsmouth, England. Hovedformålet med arrangementet er å utdanne og utvikle unge mellom 15-25 år innen seiltrening. Dette skal skje uavhengig av nasjonalitet, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Stavanger

Norske havner har vært vertshavn mange ganger og i år har turen kommet til Stavanger, som vil være vertshavn for fjerde gang. Dette skjer fra 26. til 29. juli 2018 når skipene ankommer Vågen i Stavanger. En av grunnene til at Stavanger får lov til å være vertshavn såpass mange ganger er på grunn av byens gode rykte innen det internasjonale seilskipsmiljø og det faktum at byen har gode erfaringer med å gjennomføre så store arrangementer som The Tall Ships Race. Den første gangen Stavanger var vert for Tall Ships Race var i 1997 og siden da i 2004 og 2011. Siste gang skipene var her, kom det ca. 70 seilskip med et samlet mannskap på mer enn 2 200. Legg dertil alle de mange titusener av fastboende som kommer for å se på de flotte skutene, så har du sikkert en god ide om hvor stort dette arrangementet egentlig er.

Ved Tall Ships Race i 2018 vil det ankomme mellom 50 til 100 av verdens største seilskuter med et mannskap på rundt 2 500 seilere. Som noe nytt skal også Stavanger være med som arrangør av det som kalles for Cruise in Company-etappen mellom Esbjerg i Danmark og nettopp Stavanger. Denne etappen kalles også for sjarmørstrekket og er mer moro og kos for mannskapene enn egentlig race.

Bli med ombord

Noe som er veldig annerledes med Tall Ships Race i forhold til andre kappseilaser er at de unge kan få prøve seg om bord som seilere i en periode. Det er selvsagt ikke gratis, men det er helt sikkert en opplevelse som man aldri vil glemme. På nettstedet Sail On Board er det mulig å lese mer om hvordan man kan bli med på et eventyr om bord på en av de mange prektige seilskutene. Ved å bli med om bord kan unge få innsikt i hva det vil si å være til sjøs, lære seg nye ferdigheter og ikke minst få nye venner fra ulike land.

Men også besøkende i de enkelte havner som Tall Ships besøker kan komme om bord helt gratis for å se nærmere på disse store seilskipene. Her er det flotte fotogallerier hvor man kan se hva det vil si å seile på slike skip og det er mulig å se køyene under dekk, hvor skipene seiler og hvilken mat de får servert om bord.

Mange blir fascinert av disse flotte seilskip og på nettsiden til Tall Ships Race kan man følge med på hvordan det går med de enkelte skip. Her finnes det også en bloggside med artikler om livet til sjøs og svar på spørsmål som du kanskje måtte ha. Lurer du f.eks. på hvordan du skal håndtere sjøsyke? Eller hvordan de jobber høyt oppe i masten på et så stort skip? Så kan du finne svar på bloggsiden til Tall Ships.

Privacy Policy